2012. május 30., szerda

Bodzapalacsinta

4 kosárnyi bodzát sikerült szednünk.......
A finom bodzából készült italon kívül ,teához aszaltam  de még
palacsintát  is készítettem, aminek nem csak a belsejébe, de még a tetejére is bodzát tettem.


Sikerült egy olyan állagú tésztát készíteni ami hasonlított az igazi palacsintára.Ezután betettem az aszalógépbe, kb. 7 ó-án keresztül aszalódott. Nem kell teljesen szárazra aszalni, hiszen hajlékony  tésztát szerettem volna a végén.

Az íze még aszalás előtt is nagyon finom volt. Lenmag,dió, alma, bodzavirág,só, kevés citromléből állt.
A tetejére is szórtam bodza virágokat.

Ilyen lett aszalás után.
Még most is tele van a bodza illattal az egész ház.


Mi is kerülhetett volna a tetejére? Egy finom  friss eperből és kesudióból készült krém.

Lehet többet is egymás tetejére tenni és megkenni krémmel.



Nagyon finom lett! Nyugodt szívvel mondhatom......
A recept Joan könyvében megtalálható, az ötletet Tőle kölcsönöztem, én  kisebbekre készítettem.