2012. április 3., kedd

Rizstej házilag

1 pohár barnarizs ( nyersen, nem főve!-turmixolás előtt megmosva, egy éjszakán át áztattam) 2 pohár víz, csipetnyi só, 2 e.k.-nyi méz és mindezeket a tumixgépbe téve pillanatok alatt készen is van a rizstej! Turmixolás után leszűrjük és már iható is.   
Nagyon jól iliik még hozzá a kókusz vagy a vanilia, könnyen variálható ízesítésű italt készíthetünk így.  

Már közvetlenül a turmixolás után is ilyen szép fehér színű lesz.
Hűtőben 1-2 napig eltartható.

Az állaga hasonlóan krémes selymes lesz, mint az állati eredetű tejé.
Előnye, hogy bármikor gyorsan elkészíthető, friss egészséges , növényi eredetű, adalékmentes tej.


Mellé jól illik az aszalt gyümölcslapból készült palacsinta szilva töltelékkel.



De ha jobban szereted a kakaót, akkor biokakaópor hozzáadásával a turmixgépben máris készen van a finom sűrű ital.



Korábban már készítettem mandulatejet, ami nagyon finom volt, a rízstejben sem csalódtam, ez azonban sokkal olcsóbb! Nagyon jó ötlet még bármilyen friss vagy fagyasztott gyümölccsel is kipróbálni.És ne felejtsd el beáztatni a rizst egy éjszakára!